Tekenles

 

Emilie's tekenatelier is de plek in Den Haag waar kinderen vanaf 6 jaar creatief aan de slag kunnen gaan met tekenen en schilderen. Iedere les krijgen de kinderen een opdracht die ze naar eigen ontwerp en fantasie in kunnen vullen. Hierbij leren ze bijvoorbeeld hoe je moet schetsen en natekenen, maar ook om te tekenen in 3D. Daarnaast leren ze te kijken naar vormgeving en typografie. Tijdens het schilderen leren ze om te gaan met acrylverf en de verschillende effecten van waterverftechniek toe te passen.

 

We tekenen niet altijd alleen op een stuk papier. We doen ook regelmatig iets speciaals met knutselen zoals je eigen tekenmap of een pennenbakje maken. Of we gaan dieren maken van herfstblaadjes met acrylverf of bijvoorbeeld mini-boekjes maken in de vorm van een popcornbakje.

..............................................

 

Lestijden

Woensdag     16.00 tot 17.30  (leeftijd grotendeels groep 3-6)

Vrijdag            15.45 tot 17.15 (leeftijd grotendeels groep 6-8)

 

(Beide lessen zitten vol, om deze reden neem ik op het moment tijdelijk geen proeflessen meer aan, omdat er ook al meerdere kinderen op de wachtlijst staan. Hopelijk komen er na de zomervakantie weer plekjes vrij!)

..............................................

 

Leeftijd en groepsgrootte

De tekenles is voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 13 jaar.

We werken met een kleine groep van ongeveer 15 kinderen. 

 

.............................................

 

Kosten

Teken- en schilderles kost €37,50 per maand. De lessen zijn wekelijks muv de schoolvakanties. Betaling is maandelijks (behalve de maanden juli en augustus ) middels een betaalverzoek. De opzegtermijn is een maand.

 

..............................................

 

Proefles

Liever eerst een keertje meedoen met een gratis proefles? Dat kan altijd! Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar info@emiliestekenatelier.nl

 

.............................................

 

Inschrijven

Inschrijven kan middels een mail naar info@emiliestekenatelier.nl

Ook voor overige vragen over de teken- en schilderles kun je hier terecht.

..............................................

 

 

 

 

Een tekening of schilderij begint altijd met een schets met een simpel grijs potlood en een gum. Met alleen een grijs potlood kun je ook hele bijzondere tekeningen maken. Dit is de basis van mooi leren tekenen.

 

In perspectief leren tekenen. Voor deze opdracht zijn verschillende materialen gebruikt namelijk potlood en waterverf. Hierdoor is het contrast tussen de hoge gebouwen en de lucht nog groter.

 

Mini-boekjes maken.

 

Leren natekenen: eerst schetsen en goed naar verhoudingen kijken.

 

Met waterverf zijn de mogelijkheden oneindig...

 

Leer om zulke toffe letters te maken in graffitistijl, bubble-letters of 3D letters.