Tekenles

 

Emilie's tekenatelier is de plek in Den Haag waar kinderen vanaf 7 jaar creatief aan de slag kunnen gaan met tekenen en schilderen. Iedere les krijgen de kinderen een opdracht die ze naar eigen ontwerp en fantasie in kunnen vullen. Hierbij leren ze bijvoorbeeld hoe je moet schetsen en natekenen, maar ook om te tekenen in 3D of perspectief. In perspectief tekenen we dan niet een saai landschap met een horizon, maar een leuk bakkerswinkeltje of jouw droomkamer. Daarnaast leren ze te kijken naar vormgeving. Tijdens het schilderen leren ze om te gaan met acrylverf en de verschillende effecten van waterverftechniek toe te passen.

 

Voor de gevorderde tekenaars zijn er wat moeilijkere opdrachten zoals realistisch tekenen. (Zie hier onder enkele voorbeelden) Bijvoorbeeld de voorkant van je lievelingsboek heel echt natekenen en het verhaal tot leven laten komen. Een andere opdracht is bijvoorbeeld 'teken een folie-ballon heel echt na'. 

 

We tekenen niet altijd alleen op een stuk papier. We doen ook regelmatig iets speciaals met knutselen zoals je eigen tekenmap of een pennenbakje maken. Of we gaan bijvoorbeeld mini-boekjes maken in de vorm van een popcornbakje.

..............................................

 

Lestijden

Woensdag         13.30 tot 15.00 (VOL start woe 4 okt)

Woensdag         16.00 tot 17.30  (VOL)

Vrijdag          15.45 tot 17.15 (VOL)

 

(Helaas zitten alle drie de lessen vol, mochten er plekjes vrij komen, dan zal ik dit meteen op de website plaatsen)

..............................................

 

Leeftijd en groepsgrootte

De tekenles is voor kinderen vanaf 7 jaar tot en met 13 jaar.

We werken met een kleine groep van ongeveer 15 kinderen. 

 

.............................................

 

Kosten

Teken- en schilderles kost €37,50 per maand. De lessen zijn wekelijks muv de schoolvakanties. Betaling is maandelijks (behalve de maanden juli en augustus ) middels een betaalverzoek. De opzegtermijn is een maand.

 

..............................................

 

Wachtlijst en proefles

Zo lang de lessen vol zitten, neem ik helaas geen proeflessen aan. Aangezien het een paar maanden zal duren totdat er een plekje vrij komt en uw kind dan misschien niet meer op tekenles wil of al andere activiteiten heeft staan. Zodra je bijna aan de beurt bent of redelijk bovenaan de wachtlijst staat, ben je van harte welkom voor een proefles. Dit is dan uiteraard zonder verplichtingen. Alsnog graag op de wachtlijst? Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar info@emiliestekenatelier.nl 

 

.............................................

 

Inschrijven

Inschrijven voor de wachtlijst kan middels een mail naar info@emiliestekenatelier.nl

Ook voor overige vragen over de teken- en schilderles kun je hier terecht.

..............................................

 

 

 

 

Een tekening of schilderij begint altijd met een schets met een simpel grijs potlood en een gum. Met alleen een grijs potlood kun je ook hele bijzondere tekeningen maken. Dit is de basis van mooi leren tekenen.

 

Teken je lievelingsboek of een favoriete strip na en laat het verhaal tot leven komen. (Deze mooie tekening van Harry Potter is gemaakt door Jinte, zo knap!)

 

 

Nog niet af, maar nu al zo ontzettend mooi en knap getekend! 

 

 

Inspiratie Japan: met watermarkers en kleurpotlood proberen we o.a. de dakpannen en de houten toonbank zo echt mogelijk en 3D te laten lijken. (Deze mooie tekening heeft Janne gemaakt, zo mooi!)

 

 

Tijdens de tekenles hebben we verschillende mooie en echte folieballonnen in het tekenatelier die de kinderen zo realistisch mogelijk na gaan tekenen.

 

 

 

In perspectief leren tekenen. Voor deze opdracht zijn verschillende materialen gebruikt namelijk potlood en waterverf. Hierdoor is het contrast tussen de hoge gebouwen en de lucht nog groter.

 

 

Teken een scène uit je lievelings Disney-film na.

 

 

Realistisch natekenen: bubblegum, blikje, lolly's en ander lekker snoep. Deze mooie tekening heeft Teddy gemaakt! 

 

 

Een rode panda tekenen. Deze mooie en schattige rode panda heeft Lot gemaakt! 

 

 

Leren natekenen: eerst schetsen en goed naar verhoudingen kijken.

 

Konijn in waterverf en proberen een 'echte' vacht te maken met potlood